Sygesikring “danmark” vil give tilskud uden henvisning

Sygeforsikringen ”danmark” vil give tilskud uden henvisning

03.11.2015, af Bo Berendt Christensen, presse- og kommunikationskonsulent

Artikel fra http://fysio.dk/org/nyheder/Sygesikringen-danmark-vil-give-tilskud-uden-henvisning/#.VlLT9b_pVDJ

5

Fra 1. januar vil sygeforsikringen ”danmark” give tilskud til behandling hos fysioterapeuter uden lægehenvisning. Et kæmpe fremskridt for visionen om direkte adgang, mener Danske Fysioterapeuter.

Når nytårskrudtet er fyret af, så kan patienter, der er medlem af sygeforsikringen ”danmark” få tilskud til fysioterapi-regningen uden lægehenvisning. Beslutningen vækker glæde hos Danske Fysioterapeuter.

”Det vil gøre det lettere at være patient. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har arbejdet for direkte adgang. Det her er et kæmpe fremskridt for den vision. Samtidig vil ”danmarks” beslutning gøre det lettere at være patient og give et friere valg af fysioterapeut,” siger formand Tina Lambrecht.

Tilskuddet fra ”danmark” dækker typisk omkring halvdelen af egenbetalingen for at gå til fysioterapeut – svarende til 30% af prisen uden offentligt tilskud.

Inspirere forsikringsselskaber

Da der sidste år var diskussion om ydernummersystemet i Danske Fysioterapeuter, blev det blandt andet besluttet, at foreningen skal arbejde for, at ”danmark” og selskaberne bag sundhedsforsikringer åbner op for at give tilskud til behandling udenfor ydernummersystemet.

Tina Lambrecht håber, at ”danmarks” beslutning vil få flere forsikringsselskaber til at stoppe med at kræve lægehenvisning for at give tilskud til regningen fra fysioterapeuten.

”Det er jo grundlæggende mærkværdigt, at en privat forsikring kræver en lægehenvisning. Derfor er det dejligt, at sygesikringen ”danmark” viser, at det kan lade sig gøre,” siger hun.

Lettere at være patient

Samtidig vil beslutningen lette administrationen af tilskud til fysioterapi. En del patienter går i dag til fysioterapeut uden henvisning og kontakter først derefter ”danmark” for at få refusion. Hvad der så kræver en efterfølgende tur omkring den praktiserende læge for at få en henvisning.

”danmark har et mål om, at det skal være nemt at få sit tilskud som medlem. Det kan vi kun bakke op om. Jo sværere det er, jo længere risikerer vi, at folk venter med nødvendig behandling,” siger Tina Lambrecht.